Завантаження ...
Новобудови Києва

Київська диверсія: СБУ затримала шпигуна рф, який підпалив релейну шафу

 Київська диверсія: СБУ затримала шпигуна рф, який підпалив релейну шафу фото

У Києві Служба безпеки України та Національна поліція затримали диверсанта, який виконував завдання розвідки рф та організовував підпали на стратегічних об’єктах Укрзалізниці.

Основною метою ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній у столиці.

Зловмисник, який шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах, потрапив на гачок агресора. Виконуючи ворожі вказівки, він узгодив ціль підпалу з куратором, облив технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймистою сумішшю та підпалив його. Для звіту перед спецслужбою країни-агресора диверсант зняв загоряння на відео.

Співробітники СБУ задокументували його підривну діяльність і затримали «по гарячих слідах» під час спецоперації. За наявними даними, затриманий планував здійснити ще кілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці, з метою порушити логістику Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили диверсанту про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі він перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперація була проведена співробітниками СБУ у м. Києві та Київській області спільно з поліцією Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: