Завантаження ...
Новобудови Києва

Суд скасував арешт майна 'Бєларусьнєфті' на 1,5 млрд грн в Україні

Суд скасував арешт майна 'Бєларусьнєфті' на 1,5 млрд грн в Україні фото

Київський апеляційний суд ухвалив рішення про скасування арешту майна компанії "Бєларусьнєфть" на території України, загальна вартість якого становить 1,5 мільярда гривень.

Це майно було арештовано на початку 2022 року як компенсація збитків, завданих через участь Білорусі в агресії проти України.

Арешт охоплював обладнання, що належить "Бєларусьнєфті" та знаходилося на території України. Це рішення було ухвалено в контексті міжнародного тиску на Білорусь через її підтримку військових дій Росії. Компанія "Бєларусьнєфть" є однією з найбільших нафтогазових компаній у Білорусі і має значні активи на території України.

Судовий процес щодо арешту майна тривав кілька місяців, і врешті-решт Київський апеляційний суд постановив зняти арешт. Згідно з рішенням суду, арешт було скасовано через недостатність доказів щодо безпосередньої участі "Бєларусьнєфті" у підтримці військових дій Росії на території України.

Це рішення викликало неоднозначні реакції в українському суспільстві та серед експертів. Деякі вважають його справедливим, вказуючи на відсутність чітких доказів вини компанії, інші ж висловлюють занепокоєння можливими наслідками такого кроку для України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: