Завантаження ...
Новобудови Києва

Затримано рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив пікап ЗСУ в Рівному

Затримано рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив пікап ЗСУ в Рівному фото

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала рецидивіста з Рівненської області, який виконував завдання ФСБ щодо підпалу автотехніки Збройних Сил України.

Затриманий раніше був засуджений за грабежі та крадіжки, що привернуло увагу російської спецслужби.

ФСБ дистанційно вербувала чоловіка, обіцяючи грошову винагороду за виконання завдань. Одне з таких завдань полягало у підпалі автівок, що належать ЗСУ. Рецидивіст вночі шукав припарковані автомобілі військових у Рівному, і врешті-решт підпалив один із службових пікапів.

Після здійснення злочину, зловмисника затримали на місці події. Він записав відео підпалу, щоб відзвітувати перед своїм куратором з ФСБ, з яким спілкувався через анонімний чат у Telegram. Російські спецслужби планували використати це відео для підготовки інформаційних операцій, спрямованих на створення враження про нібито існування антиукраїнського підпілля на заході країни.

Під час обшуків у затриманого було вилучено мобільний телефон із доказами його злочинних дій, легкозаймисті суміші та банківську картку, на яку він сподівався отримати оплату від ФСБ.

Зловмиснику висунуто підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: