СБУ зупинила продаж трофейної зброї криміналітету у трьох областях України

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрила незаконний продаж зброї та боєприпасів у трьох областях України.

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрила незаконний продаж зброї та боєприпасів у трьох областях України.

Затримано п'ятьох осіб, які намагалися продати трофейні зразки зброї кримінальним колам.

У Київській області затримано представника добровольчого формування територіальної громади столиці. Він використовував покинуту недобудову для зберігання зброї та через інтернет-форуми шукав покупців. Під час затримання у нього виявили автомат АК-74, чотири бойові гранати, 4 кг вибухівки з електродетонаторами, 20 гранатометних пострілів, 16 бойових гранат, два автомати Калашникова, два пістолети, серед яких один системи Макарова, та понад 2 тисячі набоїв різного калібру.

У Донецькій області затримано двох осіб, які займалися продажем трофейної зброї у прифронтових районах. Один із них намагався продати великий арсенал, включаючи великокаліберні кулемети «Утьос» та «Корд», снайперську гвинтівку Драгунова та протитанковий ракетний комплекс «Фагот» за 32 тисячі доларів. Інший фігурант був затриманий під час переговорів про продаж ще однієї партії зброї.

У Дніпрі правоохоронці затримали колишнього співробітника міліції та його спільника, які намагалися підпільно продати російський великокаліберний кулемет «Печеніг» та чотири автомати Калашникова.

Затриманим висунуто підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Усім їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Зловмисники перебувають під вартою.

Комплексні заходи проводились за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора, Київської міської прокуратури та Західної окружної прокуратури міста Дніпра.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: