Завантаження ...
Новобудови Києва

15 років ув’язнення за державну зраду: засуджено інформатора російських спецслужб на Харківщині

15 років ув’язнення за державну зраду: засуджено інформатора російських спецслужб на Харківщині фото

На підставі доказової бази, наданої Службою безпеки України (СБУ), суд ухвалив вирок одному з учасників агентурної мережі, яка передавала інформацію російським спецслужбам.

Зловмисник, який був засуджений до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна, надавав росії дані про тренувальний центр Збройних Сил України на Харківщині.

64-річний житель одного з селищ Харківського району був завербований дистанційно представниками ФСБ. За їхнім завданням він збирав інформацію про місця тимчасової дислокації українських військових, укріплені райони та вогневі позиції. Працюючи під прикриттям водія таксі, він випитував необхідні дані у пасажирів.

Комунікація з ФСБ здійснювалася через зв’язкового — Олександра Слісаренка, який після захоплення Куп'янська був одним з керівників місцевої окупаційної адміністрації. Агент використовував анонімний чат у популярному месенджері для передачі зібраних даних.

Під час обшуку у засудженого вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які підтверджують його співпрацю з окупантами. Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, що раніше ще один учасник цієї агентурної групи ФСБ також отримав 15 років ув’язнення. По третьому фігуранту справи триває розслідування. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: