Завантаження ...
Новобудови Києва

СБУ розслідує причетність російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон

СБУ розслідує причетність російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон фото

Служба безпеки України (СБУ) розглядає версію, що російські спецслужби можуть бути причетні до вбивства громадської діячки та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Про це заявив перший заступник Голови СБУ Сергій Андрущенко на спільному брифінгу з представниками Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Офісу Генерального прокурора та СБУ.

СБУ активно долучилася до розслідування цього резонансного злочину, вивчаючи зв’язки підозрюваного як в Україні, так і за кордоном. Однією з основних версій є участь служб країни-агресора у організації цього злочину. Наразі перевіряється причетність затриманого до неонацистського руху, що діє під керівництвом російських спецслужб.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що ідентифіковано особу зловмисника — це 18-річний мешканець Дніпра. Протягом тижня правоохоронці встановили детальний хронометраж його дій, а також затримали підозрюваного. Він готувався до злочину, орендуючи різні квартири у Львові, щоб приховати свою присутність.

Голова Національної поліції України Іван Вигівський зазначив, що під час розслідування було допитано понад 900 свідків, проведено 22 судові експертизи, а також проаналізовано понад 9 тисяч зображень з 170 камер відеоспостереження. Серед доказів — гільза від кулі, знайдена на місці вбивства, а також пошукові запити в браузері підозрюваного, які можуть свідчити про його інтерес до діяльності проросійських політиків.

Заступник генерального прокурора Антон Войтенко повідомив, що затриманому вже пред'явлено підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). У Львові сьогодні відбудеться судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу, де обвинувачення наполягає на триманні під вартою без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: