Завантаження ...
Новобудови Києва

На Львівщині судитимуть медиків, які заробляли на встановленні інвалідності

На Львівщині судитимуть медиків, які заробляли на встановленні інвалідності фото

У Львівській області завершено досудове розслідування щодо організованої злочинної групи медиків, які за гроші допомагали пацієнтам отримувати або продовжувати групу інвалідності.

Це розслідування було проведено співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР) у співпраці з Службою безпеки України (СБУ).

За даними слідства, голова Лікарсько-консультативної комісії однієї з районних лікарень залучив до незаконної діяльності хірурга, невропатолога та двох травматологів. Вони пропонували своїм пацієнтам допомогу у встановленні або продовженні групи інвалідності, гарантуючи підготовку необхідних документів для медико-соціальної експертної комісії та вплив на її рішення. Медики стверджували, що без їхньої допомоги вирішити це питання буде неможливо.

Суми за послуги варіювались від 12 до 50 тисяч гривень, залежно від ситуації пацієнта: чи це було перше встановлення інвалідності, чи її продовження. Особливо високі суми вимагалися від чоловіків призовного віку, для яких довідка про інвалідність могла стати підставою для виїзду за кордон.

Правоохоронці задокументували 10 випадків отримання неправомірної вигоди за підготовку документації, загальна сума яких склала 240 тисяч гривень. Під час обшуків у підозрюваних було знайдено грошові кошти у різних валютах, загальною сумою еквівалентною 2,8 мільйона гривень, на які було накладено арешт.

Наразі всі фігуранти справи очікують на судовий розгляд.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: