Завантаження ...
Новобудови Києва

Зеленський: поступки територіями без волі народу неможливі

Зеленський: поступки територіями без волі народу неможливі фото

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення щодо поступок територіями не може ухвалюватися без згоди українського народу, оскільки це суперечить Конституції країни.

В інтерв’ю французьким журналістам Зеленський наголосив, що питання територіальної цілісності є внутрішньою справою України, і жоден президент чи міжнародний лідер не може вирішувати такі питання без участі громадян.

«Будь-яке питання територіальної цілісності не може вирішити президент, чи будь-яка особа у світі, чи всі президенти світу без українського народу. Це суперечить нашій Конституції. Це питання наше, внутрішнього характеру», - наголосив Зеленський в інтерв’ю французьким журналістам.

Зеленський підкреслив, що влада України не має права відмовлятися від жодної частини своєї території і твердо заявив, що Київ не піде на такий крок. Він також зазначив, що будь-яке рішення щодо можливого проведення референдуму про приєднання українських земель до росії повинно базуватися на волі народу.

Проте президент додав, що такий сценарій є небажаним, оскільки це буде вважатися перемогою для російського лідера Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: