Завантаження ...
Новобудови Києва

Українські шаблістки здобули перше "золото" на Олімпіаді-2024: неймовірна перемога Ольги Харлан в фіналі

Українські шаблістки здобули перше "золото" на Олімпіаді-2024: неймовірна перемога Ольги Харлан в фіналі фото

На Олімпійських іграх-2024 у Парижі українська жіноча збірна з фехтування на шаблях виборола перше "золото" для країни.

У фінальному поєдинку наші спортсменки здолали сильну команду Південної Кореї з рахунком 45:42.

До складу української команди увійшли Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук та Юлія Бакастова. У фінальному поєдинку виступали Харлан, Комащук та Бакастова. Напружена боротьба завершилась блискучою перемогою, коли Харлан вийшла на останній бій за рахунку 37:40 на користь суперниць і змогла переламати хід подій, завершивши поєдинок на користь України.

Українські фехтувальниці пройшли нелегкий шлях до "золота". У чвертьфіналі вони перемогли Італію з рахунком 45:37, а у півфіналі розгромили Японію 45:32, що гарантувало їм медаль.

Ця перемога стала третім здобутком України на Олімпіаді-2024, та другою медаллю у фехтуванні. Раніше Ольга Харлан завоювала "бронзу" в особистій першості шаблісток, а Сергій Куліш приніс Україні "срібло" у кульовій стрільбі.

Для Ольги Харлан ця медаль стала шостою олімпійською нагородою у її кар'єрі. Вона вже має "золото" Олімпійських ігор 2008 року, срібло командного турніру 2016 року, а також дві бронзові медалі, здобуті у 2012 та 2016 роках.

Загалом на ХХХIII літній Олімпіаді Україну представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту. Ігри триватимуть у Парижі до 11 серпня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: