Завантаження ...
Новобудови Києва

"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області?

"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото

Ранок у Курській області Росії почався з потужного обстрілу, про що повідомляють місцеві воєнкори.

За їхніми словами, обстріл населеного пункту Суджа тривав кілька годин, а на державному кордоні з Україною спостерігається активізація бойових дій.

З'явилися чутки про те, що українські підрозділи вже зайшли на територію Росії. Ситуація в Курській області стає все більш неконтрольованою.

"Російські воєнкори брешуть про контрольованість ситуації на Курщині. Росія не контролює кордон", - заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. Він спростував інформацію про те, що нібито Збройні сили України намагалися прорвати кордон, а російські прикордонники та армія не допустили цього.

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив, що вранці 6 серпня із Суданського та Кореневського районів надходила інформація про спроби прориву кордону. За його словами, прорив намагалися здійснити Збройні сили України. Він також попередив, що найближчими годинами з'явиться багато різних інформаційних вкидів.

Місцева влада Курської області заявила про збиття 14 безпілотників. За не підтвердженою інформацією з російських телеграм-каналів, вибухи лунали у Суджі, Кореньово, Льговському, Беловському, Курчатовському та Октябрьському районах.

Генеральний штаб ЗСУ поки що не коментував ці повідомлення. У березні "Російський добровольчий корпус" та інші добровольчі формування, що складаються з російських громадян і воюють на боці України, вже заявляли про наступ на Бєлгородську та Курську області.

У Головному управлінні розвідки України зазначають, що РДК та споріднені формування, такі як легіон "Свобода Росії" та "Сибірський батальйон", діють самостійно, хоча українські військові надають їм підтримку. Представники добровольчих формувань також не коментували інформацію про нові спроби прориву кордону.

"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото №1
"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото №2
"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото №3
"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото №4
"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото №5
"Росія не контролює кордон": що відбувається в Курській області? фото №6

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: