Завантаження ...
Новобудови Києва

Камала Гарріс обрала нового кандидата на віцепрезидента: що він обіцяв Україні?

Камала Гарріс обрала нового кандидата на віцепрезидента: що він обіцяв Україні? фото

Камала Гарріс, яка наразі обіймає посаду віцепрезидента США, оголосила про свій вибір кандидата на цю посаду у разі перемоги на наступних виборах.

Її кандидатом став губернатор штату Міннесота Тім Волз, що стало відомо з повідомлень американських ЗМІ. Офіційне оголошення очікується найближчим часом.

Тім Волз зарекомендував себе як активний прихильник України. У 2023 році він разом з іншими губернаторами США провів відеоконференцію з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої висловив «непохитну підтримку» українській державі в умовах війни.

Крім того, губернатор Міннесоти активно виступав за прийняття та підтримку українських біженців у своєму штаті. Волз під час свого візиту до Посольства України у Вашингтоні підкреслив, що Міннесота продовжить підтримувати Україну, а також висловив наміри щодо встановлення офіційного партнерства з Чернігівською областю, що підкреслює його серйозне ставлення до розвитку відносин між регіонами.

Тім Волз також відомий своєю критикою на адресу Дональда Трампа, що додає йому популярності серед тих, хто не підтримує колишнього президента США.

Віцепрезидент є другою за важливістю посадовою особою в системі виконавчої гілки федерального уряду США, поступаючись лише Президенту. На цей час цю посаду обіймає сама Камала Гарріс.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: