Завантаження ...
Новобудови Києва

Новий штам COVID-19 FLiRT: вірус поширюється швидше, виявлені перші випадки смерті

Новий штам COVID-19 FLiRT: вірус поширюється швидше, виявлені перші випадки смерті фото

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив про появу нового штаму коронавірусу під назвою FLiRT, який поширюється значно швидше, ніж попередні варіанти.

Цей новий штам викликає особливе занепокоєння через свою здатність до швидкого розповсюдження серед населення.

Симптоми захворювання, спричинені новим штамом, включають підвищення температури тіла, що спостерігається переважно в перші дні хвороби, кашель, а також можливі головний біль та біль у м'язах. Лікарі закликають уважно стежити за своїм здоров’ям та не нехтувати симптомами, які можуть свідчити про інфекцію.

На Івано-Франківщині зафіксовано перший випадок смерті, пов'язаний з новим штамом FLiRT. Жертвою стала 80-річна жінка, у якої лабораторно підтвердили наявність субваріанту FLiRT класичного штаму Omicron. Про це повідомив директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Експерти попереджають, що новий штам може призвести до збільшення кількості захворювань, оскільки його швидкість поширення значно вища, ніж у попередніх варіантів вірусу. Вони наголошують на необхідності дотримання заходів безпеки та вакцинації, аби запобігти подальшому поширенню інфекції.

Фахівці рекомендують громадянам носити маски в громадських місцях, уникати великого скупчення людей і мити руки для захисту від інфекції. У випадку появи симптомів, подібних до зазначених вище, слід негайно звернутися до лікаря для отримання медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: