Завантаження ...
Новобудови Києва

Неповнолітнього агента рф викрили на підпалі військового авто у Дніпрі

Неповнолітнього агента рф викрили на підпалі військового авто у Дніпрі фото

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали у Дніпрі 16-річного хлопця, який працював на російську розвідку. Юнак, виконуючи інструкції своїх російських кураторів, підпалив позашляховик Збройних Сил України, а також планував серію нових підпалів.

Молода людина потрапила під вплив російських спецслужб, шукаючи легкого заробітку у Телеграм-каналах. В кінці липня цього року до нього дистанційно звернувся представник російської розвідки, який запропонував виконати серію підпалів службових автомобілів українських військових за винагороду.

За інструкціями з росії, хлопець вдягнув балаклаву і вночі провів розвідку поблизу місць паркування військових автомобілів у Дніпрі. Він виявив три потенційні цілі, сфотографував їх і передав знімки своєму російському куратору для погодження.

Отримавши "зелене світло", юнак в темний час доби підпалив один з позашляховиків ЗСУ за допомогою легкозаймистої суміші. Потім він зняв відео палаючого автомобіля на свій телефон, щоб відзвітувати перед своїм замовником.

Російська сторона планувала використати ці медіафайли для інформаційно-психологічних операцій, зокрема для створення ілюзії існування антиукраїнського підпілля у прифронтових містах.

Правоохоронці оперативно задокументували дії підозрюваного і затримали його "на гарячому". Під час обшуку в його помешканні були знайдені мобільний телефон і одяг з доказами злочинної діяльності.

Хлопцю було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Незважаючи на його вік, за скоєний злочин йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Комплексні заходи по виявленню і затриманню зловмисника проводились СБУ у Дніпропетровській області спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: