Завантаження ...
Новобудови Києва

СБУ полонила 102 росіян: як це допоможе повернути українських героїв?

 СБУ полонила 102 росіян: як це допоможе повернути українських героїв? фото

Голова Служби безпеки України Василь Малюк повідомив про чергову успішну операцію, проведену бійцями СБУ.

В результаті цієї операції було захоплено в полон 102 російських військових. Це досягнення, за його словами, є важливим кроком для поповнення обмінного фонду, що в майбутньому дозволить ефективніше домовлятися про повернення українських оборонців додому.

«Бійці СБУ успішно працюють, щоб максимально поповнити наш обмінний фонд. Нами проведена філігранна операція, в результаті якої 102 росіянина потрапили в полон. Ми у перспективі уже думаємо про те, яким чином максимально ефективно скористатися цим, щоб повернути наших оборонців додому», — заявив Голова СБУ Василь Малюк. 

Зараз із захопленими росіянами працюють військова контррозвідка та слідчі СБУ. Їх основне завдання — задокументувати всі воєнні злочини, скоєні полоненими, щоб у подальшому ці дані могли бути використані в переговорах і юридичних процесах.

Після завершення всіх передбачених законом процедур, Україна зможе розпочати переговори з російською стороною про обмін полоненими. Малюк підкреслив, що повернення українських військовополонених є одним із найвищих пріоритетів, встановлених Верховним Головнокомандувачем, Президентом Володимиром Зеленським.

Для забезпечення більшої ефективності цього процесу, переговорна група, яка займається підготовкою обмінів, була розширена. Тепер до її складу увійдуть представники різних структур, зокрема СБУ, МВС, ЗСУ, ГУР, СЗР та омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: