Завантаження ...
Новобудови Києва

На Київщині затримано керівників ТЦК та їхнього спільника, які «заробили» понад $1,2 млн на ухилянтах

На Київщині затримано керівників ТЦК та їхнього спільника, які «заробили» понад $1,2 млн на ухилянтах фото

Служба безпеки України затримала двох керівників Територіальних центрів комплектування (ТЦК) та їхнього спільника, які організували схему з ухилення від призову.

За інформацією правоохоронців, фігуранти пропонували військовозобов'язаним фальшиві документи, що підтверджують непридатність до служби за станом здоров'я. Вартість таких «послуг» становила $37 000 за одного клієнта.

У вказану суму входило підготування повного пакета фальсифікованих документів, включаючи медичні довідки, а також «супровід» ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Для реалізації схеми посадовці використовували свої зв'язки серед представників ВЛК, залучаючи їх до схеми без їхнього відома.

Посадовці також залучили знайомого іноземця, громадянина однієї з країн Південного Кавказу, для пошуку клієнтів та передачі грошей. Служба безпеки України затримала цього посередника в одному зі столичних ресторанів під час отримання $50 000 від нових клієнтів. Після цього були затримані й обидва посадовці ТЦК в їхніх службових кабінетах.

Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: