Викрито агентурну мережу на Херсонщині: як вороги збирали розвіддані

На Херсонщині правоохоронні органи викрили агентурну мережу, яка передавала ворогу важливі розвіддані про українські військові сили.

На Херсонщині правоохоронні органи викрили агентурну мережу, яка передавала ворогу важливі розвіддані про українські військові сили.

Шістьом учасникам цієї групи вже повідомлено про підозру, серед них і громадянин росії, який обіймав посаду "першого заступника міністра" у так званому "міністерстві інформаційної політики Херсонської області" під час окупації. Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, троє підозрюваних перебували безпосередньо в Херсоні. Вони разом зі своїми спільниками на лівобережжі Дніпра передавали ворогу дані про місця дислокації та переміщення українських Сил оборони. Крім того, зловмисники інформували окупантів про результати обстрілів та актуальну суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також про пересування особового складу Збройних Сил України, СБУ, Національної поліції та органів прокуратури.

Усі учасники цієї агентурної мережі наразі перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна, повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: