Завантаження ...
Новобудови Києва

Канада офіційно дозволила Україні використовувати свою бронетехніку на території росії

Канада офіційно дозволила Україні використовувати свою бронетехніку на території росії фото

Канада надала Україні офіційний дозвіл використовувати її бронетехніку на території росії.

Це рішення стало важливим кроком у підтримці обороноздатності України у війні з російською агресією. Як повідомили у Міністерстві оборони Канади, Оттава вже передала Києву вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки та сотні броньованих патрульних машин.

Представники Міноборони Канади підкреслили, що немає жодних географічних обмежень щодо використання цієї військової техніки, яка передана Україні. Це означає, що українські військові можуть застосовувати її не лише на своїй території, а й під час операцій на території росії.

Додатково, за даними CBC News, на одному з кадрів, знятих телеканалом CNN на українському кордоні, було зафіксовано, як канадський патрульний автомобіль Senator перетинає кордон з росією. Це є прямим підтвердженням того, що передана Канадою техніка вже використовується на передовій.

Рішення Канади дозволити Україні використовувати її зброю на території рф було ухвалено ще навесні цього року, що свідчить про глибоку підтримку з боку Оттави в умовах військових дій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: