Завантаження ...
Новобудови Києва

Енергетичний фронт: Україна готується уникнути відключень електроенергії наступного тижня

Енергетичний фронт: Україна готується уникнути відключень електроенергії наступного тижня фото

Наступного тижня українці можуть зітхнути з полегшенням, адже, за словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, існує ймовірність уникнення відключень електроенергії.

Про це він повідомив під час ефіру на «Громадському радіо».

За його словами, поки триватиме спека, яка, на щастя, виглядає нетривалою, країна стикається з певними дефіцитними годинами протягом кожного робочого дня, особливо у вечірні години, коли споживання електроенергії є найбільшим.

Кудрицький пояснив, що в ці вечірні години можливе застосування однієї або двох черг відключень. Проте, вже до кінця цього тижня очікується зниження температури та введення в роботу додаткових енергоблоків на електростанціях, що дозволить компенсувати дефіцит. Якщо все піде за планом, то наступного тижня країна зможе обійтися без відключень електроенергії.

Іншою важливою темою, обговореною в ефірі, стала вартість і ефективність захисних споруд на об’єктах «Укренерго». Напередодні були оприлюднені кошториси вартості основних матеріалів захисту високовольтних підстанцій. Володимир Кудрицький підкреслив, що «Укренерго» не використало на будівництво захисних споруд жодних бюджетних коштів, залучаючи для цього міжнародну допомогу.

Зокрема, на багатьох об’єктах критичної інфраструктури споруджений захист по периметру. Він складається з біг-бегів або габіонів, наповнених піском, які ефективно захищають споруди від уламків у випадку вибуху ракети або іншого боєприпасу на відстані. Проте, щоб забезпечити захист критичного обладнання від прямого влучання, необхідно було спорудити великі конструкції. Для кожної з них використовувалися понад дві тисячі кубометрів бетону, сотні тонн арматури та металевих балок перекриття, що забезпечує надійний захист навіть від точних влучань.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: