Завантаження ...
Новобудови Києва

Україна може стати членом ЄС цього десятиліття

Україна може стати членом ЄС цього десятиліття фото

Радослав Сікорський, колишній міністр закордонних справ Польщі, вважає, що Україна може стати членом Європейського Союзу наприкінці цього десятиліття або на початку наступного.

Про це польський дипломат сказав в інтерв'ю "Еспресо".

На його думку, багато залежатиме від ситуації на фронті, оскільки саме це впливатиме на бюджетні можливості України. Однак, не менш важливим є швидкість, з якою Україна впроваджуватиме необхідні реформи.

"Тут багато залежатиме, по-перше, від того, якою буде ситуація на фронті, бо від цього залежатимуть бюджетні можливості України, але також і наскільки далеко європейське право має досягати; від того, наскільки швидко проводитимете реформи."

Сікорський підкреслив, що переговори про вступ означають необхідність для України прийняти європейське законодавство. Це величезна робота, яка передбачає переклад та голосування в Раді кількох десятків тисяч сторінок європейського законодавства. Зокрема, складні теми включають сільське господарство та транспорт, що вимагає від України великих зусиль для досягнення стандартів ЄС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: