Завантаження ...
Новобудови Києва

Закарпатські біженці залишилися без підтримки в Угорщині

Закарпатські біженці залишилися без підтримки в Угорщині фото

В Угорщині близько 120 українських біженців, переважно з ромської меншини Закарпаття, опинилися без підтримки та житла після впровадження нових правил надання притулку.

Ці люди, які раніше мали право на безкоштовне житло та щомісячні виплати, тепер виселені через зміни в угорському законодавстві.

Згідно з новими правилами, право на такі привілеї мають лише ті біженці, які прибули з регіонів України, що безпосередньо постраждали від бойових дій. Серед таких регіонів зазначені Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська області та Крим. Цей список регіонів оновлюватиметься щомісяця.

Біженці з Закарпаття, більшість з яких побоюються мобілізації в Україні, тепер не мають права на підтримку в Угорщині і залишаються без житла. Агентство ООН у справах біженців вже висловило занепокоєння з приводу цих нововведень, заявивши, що до 3000 українців можуть втратити доступ до субсидованого житла через ці зміни.

Разом з тим, уряд Литви ухвалив рішення продовжити тимчасовий захист для українських біженців ще на один рік, що означає продовження їхніх посвідок на проживання до 4 березня 2026 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: