Завантаження ...
Новобудови Києва

Екологічна катастрофа на річці Сейм: загроза поширення отруйних речовин на Десну і Дніпро

Екологічна катастрофа на річці Сейм: загроза поширення отруйних речовин на Десну і Дніпро фото

Державне агентство з розвитку меліорації та рибного господарства повідомило про масштабне забруднення річки Сейм у межах Сумської області, спричинене скиданням відходів невідомих речовин російськими військовими. Внаслідок цього забруднення зафіксовано значне перевищення допустимих рівнів амонію та завислих речовин, що призвело до масової загибелі риби.

Екологічна катастрофа: що відомо на цей час?

Забруднення поширилося по акваторії річки Сейм у межах Сумської області і вже досягло Чернігівщини. Біля міста Батурин у річці спостерігається чорна вода, запах гнилі та аміаку, а також мертва риба. Про це свідчать результати аналізу проб води, проведені спеціалістками та спеціалістами рибоохоронних патрулів.

Заходи з ліквідації наслідків та правові дії

Для ліквідації наслідків екологічної катастрофи рибоохоронні патрулі спільно з іншими державними органами активно вживають заходів. За фактом забруднення річки відкрито кримінальне провадження. Держагентство з розвитку меліорації та рибного господарства продовжує моніторинг ситуації та закликає громадськість до обережності.

Нагадаємо, раніше Державна екологічна інспекція повідомляла про перевірку стану води у річці Десна в межах Київської області. Там забруднень не виявлено, але користування річковою водою в двох районах обмежено для запобігання можливим ризикам.  

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: