Завантаження ...
Новобудови Києва

СБУ викрила трьох проросійських агітаторів у Києві: таксист, вчителька і екс-священик

СБУ викрила трьох проросійських агітаторів у Києві: таксист, вчителька і екс-священик фото

Служба безпеки України повідомила про підозру трьом проросійським агітаторам, які є мешканцями Києва. Серед них — шкільна вчителька, водій таксі та колишній клірик Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП).

Як шкільна вчителька стала агітаторкою?

Одна з підозрюваних - вчителька столичної школи, яка після проведення уроків з біології записувала провокативні відеоролики та брала участь у прямих ефірах у TikTok. У своїх виступах вона поширювала фейки московської пропаганди, активно підтримуючи дії російських окупантів.

Таксист, що мріяв про "прихід" росії

Іншим затриманим виявився водій таксі, який не приховував своїх проросійських поглядів. Він відкрито вихваляв путіна і висловлював підтримку російським військам, розповідаючи про свої переконання своїм пасажирам. Чоловік очікував на захоплення Києва і не соромився своїх заяв.

Пропаганда з москви: діяльність екс-священика

Третім підозрюваним є Сергій Комаров, колишній клірик УПЦ (МП), який незадовго до повномасштабного вторгнення втік до москви. Там він публічно закликає до підтримки російських окупантів. Для масового поширення ворожої пропаганди він використовує медіа-ресурси Російської Православної Церкви (РПЦ), які охоплюють аудиторію понад 20 мільйонів користувачів.

СБУ продовжує розслідування і вживає заходів для притягнення винних до відповідальності за їхню діяльність проти України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: