Завантаження ...
Новобудови Києва

Німецький виробник Quantum-Systems відкрив завод з виробництва дронів в Україні: що вже виробляють та які плани?

Німецький виробник Quantum-Systems відкрив завод з виробництва дронів в Україні: що вже виробляють та які плани? фото

Німецька компанія Quantum-Systems, відома своїми безпілотними літальними апаратами (БПЛА), навесні 2024 року запустила в Україні завод з виробництва розвідувальних дронів Vector.

Ці дрони вже постачаються українським Силам оборони, про що повідомили представниці та представники українського підрозділу компанії.

Поки що дрони збирають із компонентів, які надходять з Німеччини, але компанія активно працює над локалізацією виробництва. На новому заводі в Україні вже розпочали виготовлення крил і антен для дронів. Крім того, безпілотники оснащують оптичними модулями ізраїльського виробництва, що дозволяють проводити розвідку як вдень, так і вночі.

Підтримка з боку Німеччини та плани на майбутнє

Фінансування постачання дронів українським Силам оборони відбувається за підтримки німецького уряду з 2022 року. Очікується, що до кінця 2024 року завод поставить ще 500 безпілотників. Це дозволить значно зміцнити обороноздатність України в умовах триваючої війни.

Окрім виробництва, Quantum-Systems працює над вдосконаленням технологій навігації для своїх БПЛА. Компанія розробляє систему оптичної навігації на основі штучного інтелекту, яка дозволить дронам виконувати завдання навіть за умов поганої видимості, без залежності від супутникових мереж, що є вразливими в умовах війни.

Центри обслуговування та інноваційних розробок

На додаток до заводу, Quantum-Systems вже відкрила в Україні Центр обслуговування та логістики, а також Центр досліджень і розробок. Ці кроки спрямовані на покращення якості обслуговування дронів, а також на розробку нових рішень у галузі безпілотних технологій.

Quantum-Systems планує й надалі розвивати свою присутність в Україні, зосереджуючись на інноваціях та підтримці української армії в умовах війни. Розвиток локального виробництва та розробка нових технологій дозволяють компанії стати ключовим гравцем на ринку безпілотних систем в Україні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: