Завантаження ...
Новобудови Києва

У Києві три смерті через гарячку Західного Нілу: як захиститися від небезпечного вірусу?

У Києві три смерті через гарячку Західного Нілу: як захиститися від небезпечного вірусу? фото

У Києві зафіксовано три смертельні випадки через ускладнення, викликані гарячкою Західного Нілу – інфекційною хворобою, яка передається через укуси комарів.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

Статистика захворюваності у столиці

Валентина Гінзбург розповіла, що з 1 червня до КНП "Свято-Михайлівська клінічна лікарня м. Києва" звернулися 17 пацієнтів із підтвердженим діагнозом гарячка Західного Нілу. Серед хворих було 10 чоловіків і 7 жінок з різних районів Києва, а також двоє мешканців із Київської та Черкаської областей. Лікарям, на жаль, не вдалося врятувати трьох пацієнтів, у яких хвороба ускладнилася менінгоенцефалітом – запаленням головного мозку.

Особливо небезпечний вірус та його симптоми

Вірус гарячки Західного Нілу в Україні класифікується як захворювання I групи особливо небезпечних. Переносниками хвороби є певні види комарів, які можуть передати вірус людині через укус. Захворювання зазвичай починається раптово з ознобу та підвищення температури тіла, що супроводжується симптомами загальної інтоксикації. Період гарячки триває від 2 до 6 днів. У більш складних випадках інфекція може призвести до розвитку менінгіту або енцефаліту, які є потенційно смертельними.

Як захистити себе та своїх близьких?

Фахівчині з охорони здоров'я наголошують на необхідності вжиття заходів для захисту від укусів комарів. До основних рекомендацій належать:

  • Використання репелентів на відкритих ділянках шкіри та одязі;
  • Установлення москітних сіток на вікнах та дверях;
  • Носіння одягу з довгими рукавами та штанами, особливо у вечірні та нічні години;
  • Уникнення перебування біля стоячих водойм, де можуть розмножуватися комарі.

У разі появи симптомів, таких як раптовий озноб, висока температура, головний біль або інші ознаки інфекції, важливо негайно звернутися до лікаря для встановлення діагнозу та призначення лікування. Своєчасна медична допомога може врятувати життя і запобігти розвитку важких ускладнень.

Будьте уважні до свого здоров'я та дотримуйтеся рекомендацій фахівців, щоб захистити себе від небезпечної інфекції!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: