Завантаження ...
Новобудови Києва

Генштаб підтвердив загибель пілота та першу втрату F-16: подробиці трагедії

Генштаб підтвердив загибель пілота та першу втрату F-16: подробиці трагедії фото

Генеральний штаб Збройних Сил України офіційно підтвердив трагічну подію, яка сталася під час відбиття ракетного удару з боку російських військ по території України.

У бою взяли участь винищувачі F-16, які підтримували підрозділи зенітно-ракетних військ, коли раптово було втрачено зв’язок з одним із літаків.

Інцидент стався під час заходу на чергову ціль. Як стало відомо згодом, один з літаків зазнав катастрофи. Льотчик, який керував F-16, загинув. Це є першою офіційно підтвердженою втратою цього типу бойового літака для Збройних Сил України.

У Генеральному штабі повідомили, що для розслідування причин аварії створена спеціальна комісія Міністерства оборони України. Комісія вже працює в районі падіння літака, щоб встановити всі обставини трагедії та надати відповідні висновки.

Смерть пілота є великою втратою для військової авіації України. Міністерство оборони та Збройні Сили висловлюють глибокі співчуття родині та близьким загиблого, які віддали життя за незалежність і безпеку країни. Його подвиг буде пам’ятати кожен, хто цінує свободу і мир на українській землі.

Подальші подробиці щодо причин катастрофи будуть оприлюднені після завершення розслідування комісією Міністерства оборони України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: