Завантаження ...
Новобудови Києва

США виділяють $800 мільйонів для відновлення української енергетики: що передбачено планом?

США виділяють $800 мільйонів для відновлення української енергетики: що передбачено планом? фото

Сполучені Штати Америки виділять Україні $800 мільйонів для відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок військових дій.

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко у своїй публікації в соцмережі Х.

Свириденко також зазначила, що американським посадовцям було передано список критично важливого обладнання, яке необхідне для негайного ремонту та відновлення енергетичних об'єктів. Цей список був підготовлений Кабінетом міністрів України і включає найнеобхідніше для забезпечення стабільності енергетичної системи в умовах війни.

Як повідомила пресслужба Міністерства економіки у коментарі для «Економічної правди», виділені $800 мільйонів є частиною ширшого пакету фінансової допомоги, оголошеної на Берлінській конференції з відновлення України, що відбулася у червні цього року. Наразі ці кошти розподіляються на різні проєкти, спрямовані на швидке відновлення енергетичної інфраструктури.

Очікується, що ці кошти допоможуть не лише відновити зруйновані об'єкти, але й модернізувати енергетичну систему, зробивши її більш стійкою до майбутніх загроз. Це включає ремонт електростанцій, підстанцій, ліній електропередач та іншого критично важливого обладнання.

Берлінська конференція, на якій були оголошені ці фінансові зобов'язання, об'єднала міжнародних партнерів України, які прагнуть сприяти відновленню країни після війни. Внесок США є одним із найбільших і підкреслює важливість співпраці для підтримки української економіки та енергетичної незалежності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: