Завантаження ...
Новобудови Києва

Польські фермери готуються блокувати кордон через українську малину? Що стало причиною агресивних дій

Польські фермери готуються блокувати кордон через українську малину? Що стало причиною агресивних дій фото

Польські фермери можуть знову почати блокувати український кордон через потік дешевої агропродукції з України, яка, на їхню думку, руйнує ринок ягід у Польщі.

Як повідомляє видання East Fruit, ситуація на аграрному ринку стає все більш напруженою.

Польща не може конкурувати з Україною на міжнародному ринку, адже собівартість виробництва в Україні значно нижча. Це створює великі проблеми для польських фермерів, які зазнають значних збитків. Особливо гострою є ситуація з українською малиною, яка експортується до Польщі за низькими цінами. Наразі, за інформацією East Fruit, польські аграрії стверджують, що вартість української малини на ринку є настільки низькою, що вона підриває місцеве виробництво та робить його нерентабельним.

Зараз за кілограм малини польські фермери отримують від 6,5 до 7 злотих, що становить приблизно 70-75 гривень. Ця ціна є нижчою за рівень рентабельності для місцевих виробників, які не можуть покрити витрати на вирощування та збір урожаю. Польські фермери висловлюють невдоволення і попереджають про можливість відновлення протестів на кордоні з Україною. Вони вважають, що українські постачальники використовують низьку собівартість виробництва як конкурентну перевагу, що є несправедливим по відношенню до польських виробників.

За словами представників польського аграрного сектору, уряд Польщі має вжити заходів, щоб захистити місцевих фермерів від дешевої агропродукції, яка масово надходить з України. Польські фермери вимагають обмеження імпорту української малини та інших ягідних культур, щоб стабілізувати внутрішній ринок та забезпечити його рентабельність. Невідомо, чи будуть ці вимоги задоволені, проте зростаюча напруга може призвести до нових блокувань кордону та ускладнень у торговельних відносинах між Україною та Польщею.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: