Завантаження ...
Новобудови Києва

Нічний ракетний удар по Києву: російські війська випустили крилаті та балістичні ракети по столиці

Нічний ракетний удар по Києву: російські війська випустили крилаті та балістичні ракети по столиці фото

У ніч на 2 вересня російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по Києву, використовуючи крилаті та балістичні ракети.

За даними Київської міської військової адміністрації (КМВА), ракети були випущені близько третьої години ночі, а їхній маршрут пролягав зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області росії.

Крилаті ракети, ймовірно, типу Х-101, здійснювали складні маневри і заходили на столицю з південного напрямку. Одночасно з наближенням крилатих ракет, ворог запустив по Києву та його передмістю балістичні ракети типу KN-24/Іскандер-М. До атаки також був залучений один ударний безпілотний літальний апарат (БпЛА).

За словами голови КМВА Сергія Попка, у повітряному просторі Києва було знищено понад десяток крилатих ракет, близько десяти балістичних ракет та один ударний БпЛА. «Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно», – прокоментував ситуацію Попко.

Внаслідок атаки уламки ракет впали в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах столиці. Пошкоджень зазнали автомобілі, малі архітектурні форми (МАФи), будівлі станцій метрополітену та корпус котельні. На території одного з підприємств сталося загоряння.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що двоє дорослих звернулися за медичною допомогою, одного з них госпіталізовано. Кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу зросла. За інформацією поліції, постраждали троє осіб: 32-річного чоловіка та 19-річну дівчину госпіталізовано, а 24-річній місцевій мешканці надали допомогу на місці.

Падіння уламків зафіксовано у всіх районах Києва. Уламки пошкодили котельню навчального закладу, під’їзд багатоквартирного будинку та станцію метрополітену. Також уламки були виявлені на території двох дитячих садків у Деснянському та Дніпровському районах, де пошкоджено п'ять автомобілів.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: