Завантаження ...
Новобудови Києва

Запорізька АЕС знову перебуває в зоні підвищеного ризику через пошкодження лінії електроживлення

Запорізька АЕС знову перебуває в зоні підвищеного ризику через пошкодження лінії електроживлення фото

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) знову опинилася в зоні підвищеного ризику після пошкодження лінії електроживлення, через яку станція отримує живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб.

Про це повідомляє державне підприємство "Енергоатом".

Згідно з інформацією "Енергоатому", вчора Збройні сили російської федерації пошкодили одну з ліній електропередач, що забезпечує ЗАЕС електроенергією від української енергосистеми. Наразі станція з'єднана з енергосистемою України лише однією лінією. Це створює серйозну загрозу безпеці станції, оскільки у випадку пошкодження цієї останньої лінії може виникнути аварійна ситуація.

Втрата зовнішнього живлення може призвести до зупинки помп, які охолоджують активні зони реакторів та басейни витримки палива на станції. Це може стати причиною потенційно небезпечної ситуації, яка потребуватиме негайного реагування.

Фахівці "Енергоатому" запевняють, що ремонт пошкодженої лінії електропередач буде розпочато, як тільки спеціалістам буде гарантовано безпеку для проведення робіт. Ситуація залишається напруженою, і працівники станції готові до будь-якого розвитку подій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: