Завантаження ...
Новобудови Києва

В Україні відкрився перший підземний госпіталь для сил оборони

В Україні відкрився перший підземний госпіталь для сил оборони фото

В Україні почав функціонувати перший підземний госпіталь, призначений для надання медичної допомоги Силам оборони, розташований поблизу лінії фронту.

За даними Міністерства оборони, цей госпіталь здатний щодоби надавати медичну допомогу понад 100 пораненим.

Підземний госпіталь складається з двох повноцінних операційних блоків, двох реанімаційних блоків, робочого приміщення для медиків, а також зони відпочинку для них. Госпіталь обладнаний сучасною медичною технікою, включаючи кисневі концентратори, апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), кардіомонітори та дефібрилятори. Це обладнання дозволяє проводити високоякісну медичну допомогу навіть у польових умовах.

Міністерство оборони України запевняє, що оснащення госпіталю відповідає вимогам польових шпиталів за стандартами НАТО. Тут можна не лише стабілізувати стан поранених, а й одночасно проводити до чотирьох операцій.

Для додаткового захисту підземний госпіталь оснащений системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), що дозволяє зменшити ризики під час його роботи. Загальна вартість проєкту перевищує 20 мільйонів гривень. У межах цього проєкту планується збудувати понад 20 таких підземних стабілізаційних пунктів.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: