Завантаження ...
Новобудови Києва

Україна завоювала 8 медалей на Паралімпіаді-2024, з них 2 золоті

Україна завоювала 8 медалей на Паралімпіаді-2024, з них 2 золоті фото

На Паралімпійських іграх-2024 Україна здобула 8 медалей, серед яких дві золоті нагороди.

Це досягнення підтверджує високий рівень підготовки українських спортсменів та їхню велику самовіддачу на змаганнях.

Золоті медалі принесли нашій країні Денис Остапченко у плаванні на дистанції 50 метрів на спині (клас S3) та Ігор Цвєтов у легкій атлетиці, пробігши 100 метрів у класі T35. Їхні виступи стали яскравим прикладом сили та наполегливості, які допомогли досягти найвищих результатів.

Срібні нагороди вибороли українські спортсмени Андрій Трусов, який виступав у плаванні на дистанції 400 метрів вільним стилем (клас S7), та Ілля Яременко, який змагався у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем (клас S13). Вони показали чудові результати, поступившись лише незначною часткою секунди до переможців.

Бронзові медалі здобули четверо спортсменів: Сергій Паламарчук у плаванні на 50 метрів на спині (клас S3), Олексій Вірченко у плаванні на 50 метрів вільним стилем (клас S13), Олександр Литвиненко у легкій атлетиці (стрибки в довжину, клас T36) та Зоя Овсій у метанні диска (клас F53). Кожен з них продемонстрував високу майстерність та відданість своїй справі.

Українська паралімпійська команда продовжує виступати на Паралімпіаді-2024, і всі вболівальники сподіваються на нові перемоги та досягнення наших спортсменів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: