Завантаження ...
Новобудови Києва

Зеленський про ракетний удар по Полтаві: подробиці трагедії та реакція влади

Зеленський про ракетний удар по Полтаві: подробиці трагедії та реакція влади фото

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар росії по Полтаві, який завдав серйозних руйнувань навчальному закладу та сусідній лікарні.

За попередньою інформацією, російська армія випустила дві балістичні ракети, що влучили в будівлі Інституту зв'язку та лікарні, завдавши значних руйнувань.

У результаті удару частково зруйновано одну з будівель Інституту зв’язку. Під завалами опинилися люди, багатьох з них вдалося врятувати завдяки оперативним діям рятувальників. За словами президента, відомо про 41 загиблого, а понад 180 людей отримали поранення різного ступеня важкості. Оперативні служби продовжують працювати на місці події, локалізуючи пожежу та розбираючи завали.

Рятувальники вже врятували 25 людей, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх постраждалих невідкладно передають медикам для надання медичної допомоги. Поблизу місця влучання розташований житловий масив, де ударною хвилею вибито скління в багатоповерхівках та пошкоджено фасади. Поліція проводить поквартирний обхід для перевірки, чи немає постраждалих серед мешканців. На цей час вже зафіксовано близько сотні заяв про пошкодження майна.

Роботи з ліквідації наслідків удару тривають. Рятувальні служби, враховуючи безпекову складову, продовжуватимуть свою діяльність доти, доки не переконаються, що з-під завалів врятовано усіх людей.

Після атаки російські пропагандистські Telegram-канали поширювали інформацію про нібито удар по військовому училищу в Полтаві під час шикування або по військовій частині, проте ці дані не відповідають дійсності.

Міністерство оборони повідомило, що під час ракетного удару 3 вересня в Полтавському військовому інституті зв’язку не відбувалося жодного шикування. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону. Він пояснив, що у закладі тривав навчальний процес, і о 9:08 було оголошено повітряну тривогу, після чого всі спустилися в укриття. Вже через кілька хвилин пролунали вибухи. Лазуткін наголосив, що жодних заходів чи шикувань у момент удару не відбувалося.

Україна висловлює щирі співчуття родинам загиблих і бажає швидкого одужання пораненим. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: