Завантаження ...
Новобудови Києва

МВФ вимагає підвищення податків в Україні: можливі зміни в економічній політиці

МВФ вимагає підвищення податків в Україні: можливі зміни в економічній політиці фото

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вимагає від України підвищення податків та вжиття інших заходів для покриття бюджетного дефіциту, повідомляє Bloomberg.

Цього тижня МВФ має намір наполягати на підвищенні курсу іноземних валют в Україні, зниженні процентних ставок та посиленні заходів зі збору податків.

За інформацією видання, представники МВФ критично оцінили план українського уряду щодо підвищення кількох податків, вважаючи його надто м'яким. Однією з можливих пропозицій фонду є підвищення податку на додану вартість (ПДВ), який наразі складає 20%. Представники МВФ вважають, що такі заходи допоможуть стабілізувати економіку та збалансувати бюджет.

Якщо Україна прийме ці вимоги, вона може розраховувати на отримання додаткового фінансування у розмірі 1,1 мільярда доларів США. Однак, можливі зміни в економічній політиці країни вже викликають активні обговорення серед експертів та громадян. Введення жорсткіших податкових заходів може мати суттєвий вплив на бізнес та населення.

Зараз обидві сторони продовжують переговори, і остаточне рішення ще не прийнято. Проте, такі вимоги МВФ свідчать про його прагнення забезпечити економічну стабільність в Україні в умовах поточних викликів.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: