Завантаження ...
Новобудови Києва

Забруднення у Десні може загрожувати водопостачанню Києва — Міндовкілля

Забруднення у Десні може загрожувати водопостачанню Києва — Міндовкілля фото

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України попереджає про потенційну загрозу для водопостачання Києва через забруднення, яке рухається річкою Десна.

Пляма забруднення, що утворилася в результаті екологічного лиха в річці Сейм, поступово рухається до столиці, і це може становити небезпеку для 60% населення Києва.

Як зазначається, вода для Києва здебільшого забирається з Десни. Водозабірні станції забезпечують водою майже всі райони міста. Зараз рух забрудненої води сповільнюється, а сама пляма розпорошується, що може зменшити рівень концентрації шкідливих речовин.

Однак, у випадку, якщо вода буде забруднена, водоканали столиці зможуть очистити її перед подачею до споживачів. Наразі, як повідомляють у Міндовкіллі, якість води у місцях водозаборів Києва та Броварів відповідає нормам, і жодних перевищень рівня хімічних або високотоксичних компонентів не виявлено.

Водночас забруднення річок Сейм і Десна вже спричинило значні екологічні збитки. За попередніми даними, збитки оцінюються у понад 80 мільйонів гривень, а також зафіксовано загибель близько 26 тонн риби.

Джерело фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: