Завантаження ...
Новобудови Києва

Перше зіткнення на дебатах: Трамп і Гарріс про війну в Україні

Перше зіткнення на дебатах: Трамп і Гарріс про війну в Україні фото

У Сполучених Штатах Америки відбулись перші дебати між Дональдом Трампом і Камалою Гарріс, під час яких обговорювалися різні питання, включаючи війну Росії проти України.

Позиції обох політиків з цього приводу були суттєво відмінними.

Дональд Трамп висловився про необхідність якнайшвидшого завершення війни в Україні. За його словами, у цій війні "гинуть мільйони людей", і він хотів би, щоб цей конфлікт припинився. Трамп наголосив, що добре знає обох лідерів — Володимира Зеленського та володимира путіна, і запевнив, що вони його поважають, на відміну від президента Джо Байдена.

Колишній президент США заявив, що він здатен зупинити війну ще до того, як повернеться до Білого дому. Трамп також висловив побоювання, що війна між Україною та Росією може призвести до Третьої світової війни, і зазначив, що "ми дуже близько" до цього. Відповідаючи на уточнююче питання, чи вважає він перемогу України національним інтересом США, Трамп підкреслив: "У національних інтересах США, щоб війна припинилася".

Своєю чергою, Камала Гарріс різко розкритикувала позицію Трампа щодо України. Вона висловила побоювання, що в разі перемоги Трампа на виборах, той "здасть Україну протягом 24 годин". Гарріс також заявила, що, якби Трамп був президентом, путін вже давно б захопив Київ.

Віцепрезидентка США наголосила на праві України захищати себе і зазначила, що завдяки підтримці Сполучених Штатів та їхніх союзників Україна продовжує ефективно протистояти російським військам. За словами Гарріс, саме завдяки ракетам і військовому обладнанню, наданим США, Україна зберігає свої позиції та захищає себе від агресії.

Дебати між Трампом і Гарріс стали важливою подією в контексті майбутніх виборів у США, адже питання війни в Україні є одним із ключових у зовнішній політиці країни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: