Завантаження ...
Новобудови Києва

Чернігів зіткнувся з екологічною катастрофою: з Десни зібрали понад 1,5 тонни мертвої риби

Чернігів зіткнувся з екологічною катастрофою: з Десни зібрали понад 1,5 тонни мертвої риби фото

У Чернігові ситуація з екологією річки Десна залишається дуже поганою і критичною, оскільки з води вже зібрано понад 1,5 тонни мертвої риби.

Про це повідомив начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимир Хольченков у коментарі для Суспільного.

За словами Хольченкова, тільки 10 вересня з річки було вилучено більше ніж 1,5 тонни мертвої риби, яку потім утилізували в біо ямі у Киїнській громаді. Крім того, на Десні вже почали збір мертвих равликів, що свідчить про ще більші масштаби екологічної катастрофи.

Він також зазначив, що екологи працюють у посиленому режимі і проводять дослідження якості води буквально три рази на день, щоб контролювати ситуацію. "Ситуація наче покращується, кисень з'явився, але риба, яка померла, вона спливає," - додав він.

Місцеві також активно допомагають у боротьбі з наслідками екологічної катастрофи, надаючи підтримку у зборі мертвої риби та равликів. Влада міста та екологічні служби працюють разом, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію та попередити подальше погіршення екологічного стану Десни.

 Фото виклала жінка, яка мешкає поруч і вчора цілий день допомагала ДСНС збирати наслідки бездіяльності Держекоінспекції. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: