Завантаження ...
Новобудови Києва

Кінофестиваль у Торонто не скасує показ фільму російської режисерки попри критику

Кінофестиваль у Торонто не скасує показ фільму російської режисерки попри критику фото

Міжнародний кінофестиваль у Торонто вирішив не скасовувати показ фільму російської режисерки "росіяни на війні" попри шквал критики з боку громадськості.

Організатори фестивалю аргументують своє рішення тим, що стрічка була профінансована коштами канадських державних установ, і російська держава чи її урядові структури не брали участі у її створенні.

У своїй заяві оргкомітет кінофестивалю зазначив: "Ми розуміємо і глибоко поділяємо страждання українського народу внаслідок протиправного російського вторгнення. Працюючи з творами мистецтва у цей політизований час, ми керуємося демократичними цінностями свободи поглядів, вираження поглядів та мирних зібрань, що захищені Канадською хартією прав і свобод".

Рішення залишити фільм у програмі фестивалю викликало обурення серед української діаспори та активістів, які вважають недоречним показ фільму на такому заході, враховуючи агресію Росії проти України. З усім тим, оргкомітет стоїть на своєму рішенні, наполягаючи на важливості свободи висловлювання у контексті культурних подій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: