Завантаження ...
Новобудови Києва

На Марсі виявили "смайлик" на місці древнього озера: що це означає?

На Марсі виявили "смайлик" на місці древнього озера: що це означає? фото

Вчені виявили на Марсі дивний "смайлик" у районі, де колись знаходилось древнє озеро. Цю незвичайну фігуру вдалося зафіксувати за допомогою орбітального апарату ESA ExoMars, який займається дослідженням атмосфери Червоної планети, повідомляє Live Science.

Контур "смайлика" складається з хлористої солі, а "очі" утворені двома кратерами, які розташовані на поверхні Марса. Незвичний малюнок нагадує обличчя з посмішкою, що привернуло увагу вчених та викликало зацікавленість у наукових колах.

Дослідники вважають, що такі області, як місця древніх водойм, можуть зберігати ознаки інопланетного життя. Це пояснюється тим, що хлоридна сіль здатна зберігати останки мікробів протягом мільярдів років. Залишки солі, що утворилися в результаті випаровування води, можуть бути потенційним "сховищем" для древніх форм життя, якщо вони існували на Марсі.

Відкриття подібних геологічних утворень і аналіз їхнього складу може дати вченим підказки щодо того, чи було життя на Марсі і які умови існували на планеті в минулому. Такі знахідки ще раз підтверджують, що Червона планета залишається одним із головних об'єктів для пошуку доказів існування інопланетного життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: