Польща закликає ЄС припинити виплати допомоги українським біженцям

У Польщі закликали Європейський Союз припинити виплачувати фінансову допомогу українським біженцям, вважаючи, що це знижує мобілізаційний потенціал України.

У Польщі закликали Європейський Союз припинити виплачувати фінансову допомогу українським біженцям, вважаючи, що це знижує мобілізаційний потенціал України. З такою пропозицією виступив міністр закордонних справ Польщі Родіон Сікорський, якого цитує видання Le Monde.

Сікорський наголосив, що фінансова допомога українцям, які шукають прихистку в Європі, може стати на заваді їхньому поверненню на Батьківщину для захисту своєї країни. Він зазначив: «Це створює фінансові перешкоди для молодих чоловіків і жінок, які можуть повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидіювати непокору».

Такі заяви від польського міністра закордонних справ викликали чималий резонанс в Україні та ЄС. З одного боку, багато країн Європейського Союзу продовжують надавати допомогу українським біженцям, враховуючи тяжкі умови війни, з якими стикнулася Україна. З іншого боку, заклики до перегляду політики підтримки можуть стати новою темою для дискусій на рівні ЄС щодо міграційної політики та безпеки.

Ця заява також піднімає питання про те, як Європейський Союз має балансувати між підтримкою українських біженців і водночас забезпечувати мобілізаційну здатність України. Адже повернення працездатного населення може бути важливим для подальшої оборони країни та відновлення економіки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: