Завантаження ...
Новобудови Києва

У Києві п'ятеро чоловіків підпалили автомобілі військових: що їм загрожує?

У Києві п'ятеро чоловіків підпалили автомобілі військових: що їм загрожує? фото

П'ятьом мешканцям Києва повідомлено про підозру за фактом підпалу автомобілів військових у столиці. Про це повідомила Київська міська прокуратура. Їм інкримінують перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань за статтею 114-1 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, наприкінці серпня та у вересні 2024 року підозрювані, шукаючи можливості підробітку, отримали через Telegram повідомлення з пропозицією за 1000 доларів США знайти та підпалити автомобіль, що належить військовослужбовцю ЗСУ або іншого військового формування.

Підозрювані займалися пошуком автомобілів у районах, де проживали, фотографували їх і надсилали світлини так званому «куратору» у Telegram. Після того, як замовник підтверджував автомобіль для підпалу та обіцяв виплатити 1000 доларів, вони купували рідину для розпалювання вогню і вночі виконували завдання.

У Голосіївському районі на вулиці Ямській двоє чоловіків підпалили автівку «Chevrolet Tahoe». У Дарницькому районі на вулиці Урлівській ще двоє підпалили автомобіль «Mercedes Vito», а в Оболонському районі на вулиці Озерній один із підозрюваних підпалив «Niva». Палії знімали підпали на мобільні телефони, щоб звітувати перед замовником, проте обіцяні 1000 доларів США ніхто з них так і не отримав.

На даний момент усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Згідно із законодавством, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування веде ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за участі оперативників поліції Києва. Правоохоронці продовжують працювати над встановленням усіх обставин цієї справи та виявленням можливих інших учасників злочинних дій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: