Завантаження ...
Новобудови Києва

Росіяни використовують територію ЗАЕС для розміщення військ і боєприпасів, – дані національного спротиву

Росіяни використовують територію ЗАЕС для розміщення військ і боєприпасів, – дані національного спротиву фото

За даними національного спротиву, росіяни продовжують використовувати територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) для розміщення особового складу своїх військ та складування боєприпасів і вибухових речовин. Як повідомляє ЦНС, завдяки інформації, переданій українським підпіллям та небайдужими громадянами, вдалося підрахувати, що на території ЗАЕС розміщені підрозділи росгвардії загальною чисельністю до 1300 осіб.

Зокрема, були ідентифіковані підрозділи ОМОН "Ахмат-1" (Грозний, ТОТ Чеченської Республіки Ічкерія) та СОБР "Агат" (Пенза, РФ). Частина окупантів, що заступає на чергування, використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не росгвардії, для маскування.

Окупанти використовують технічні та підвальні приміщення станції для зберігання стрілецьких і артилерійських боєприпасів, які потрібні як для забезпечення контингенту, розміщеного на станції, так і для сил на суміжних позиціях. Крім того, навколо міста Енергодар противник заклав понад 20 мінних полів, які огинають станцію і місто та мають загальну протяжність близько 6,5 км.

У повідомленні зазначено, що окупанти досі бояться можливого десантування Сил оборони з Дніпра. Попри візит місії МАГАТЕ на цьому тижні, їх маршрут був ретельно спланований окупантами. Зважаючи на проявлену люб'язність і обійми генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з російським керівництвом окупованої АЕС, не дивно, що його команда знову не помітила значного скупчення російських військ і озброєння на території атомної електростанції.

Зокрема, представникам МАГАТЕ не надали доступу до західної частини двох турбінних залів. Представництво організації лише занотувало цей факт, але не винесло жодного рішення щодо представництва "Росатому", який управляє ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: