Завантаження ...
Новобудови Києва

Операція ЗСУ в Курській області: наші досягнення і контрнаступи російських військ

Операція ЗСУ в Курській області: наші досягнення і контрнаступи російських військ фото

Збройні сили України продовжують активну операцію в Курській області, просуваючись углиб території росії. Напередодні бійці ЗСУ досягли успіхів у Глушківському районі.

Водночас російські окупанти заявляють про контрнаступ у Курській області та нібито повернення під свій контроль низки населених пунктів. Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни.

Українські сили просунулися до південно-східної околиці Вольфиного (на південний захід від Глушкова), тоді як кремлівські пропагандисти стверджують, що путінські війська відбили Веселе (на південний захід від Глушкова).

Окрім того, українські військовослужбовці продовжують наступальні операції на південній околиці Веселого та поблизу Нового Шляху (на південь від Веселого) і Ведмежого (на південний схід від Веселого). Також тривають атаки в районі Любимівки (на південний схід від Коренево) та поблизу Малої Локні (на північ від Суджі).

У Глушківському районі оборону намагаються тримати підрозділи російського 56-го повітряно-десантного полку та 106-ї дивізії ВДВ.

Нещодавно російські окупанти повідомляли про просування на Курщині та відбиття населеного пункту. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 15 вересня, показують, що окупанти просунулися в полях на схід від 10-го Жовтня (південніше Коренево) і трохи просунулися на захід від Любимівки.

Військове командування РФ продовжує перекидати на Курщину різні підрозділи у спробі стримати просування ЗСУ. У Кореневському районі діють підрозділи російського 382-го батальйону 810-ї морської піхотної бригади, батальйони спеціального призначення "Арбат", "Сармат" та "Дика дивізія Донбасу". Підрозділи 51 полку ВДВ РФ діють в районі Снагості (на південь від Коренево), а підрозділи 155-ї бригади морської піхоти атакують в районі Дар'їно (на південний схід від Кореневого).


Фото: Атака ЗСУ на Курщині. Джерело: Інститут вивчення війни

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: