Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Україна повернула додому дев'ятьох дітей і юнака з тимчасово окупованих територій

Україна повернула додому дев'ятьох дітей і юнака з тимчасово окупованих територій фото

У рамках реалізації плану дій Президента України "Bring Kids Back UA" вдалося повернути на Батьківщину дев'ятьох дітей та 20-річного юнака разом з братом.

Діти, віком від 13 до 17 років, були вивезені з тимчасово окупованих територій, деякі з них мають інвалідність і тяжкі захворювання.

Повернення українських дітей з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму стало можливим завдяки співпраці України та Держави Катар. Деякі з цих дітей на початок повномасштабного вторгнення перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті, звідки їх було вивезено до Скадовська, а згодом – до Росії. Проте завдяки зусиллям державних органів та міжнародних партнерів діти змогли возз'єднатися зі своїми родинами.

Зворушливі історії повернення: один з хлопців, який повернувся в Україну, втратив батька під час російської агресії, інші діти нарешті зустріли рідних, які служать у різних структурах України. Деякі з них повернулися до бабусь і дідусів, які зможуть подарувати їм щасливе дитинство на рідній землі.

Важливо зазначити, що до Офісу звертаються не лише дорослі, а й самі діти, які мріють повернутися до своїх родин в Україні. Держава готова надати всебічну допомогу кожному поверненому громадянину, включаючи гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну підтримку.

Звернення до батьків: якщо ваша дитина зникла або ви вважаєте, що її депортували на територію РФ або тимчасово окуповані території, зверніться до Національної поліції України за номером 102 або до Офісу Омбудсмана за гарячою лінією.

Контакти для звернень:

  • Гаряча лінія: 0 800 50 17 20 (для дзвінків в межах України)
  • 044 299 74 08 (для дзвінків з-за кордону)
  • Електронна адреса: hotline@ombudsman.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: