Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Обережно: ворог запустив Telegram-бот для крадіжки персональних даних

Обережно: ворог запустив Telegram-бот для крадіжки персональних даних фото

Ворог створив Telegram-бот, який нібито допомагає шукати українських військовополонених. Однак це пастка, спрямована на крадіжку особистих даних користувачів.

За інформацією офіційних джерел, російські окупанти навмисно маніпулюють чутливими темами, щоб охопити якомога більшу кількість людей і отримати доступ до їхньої персональної інформації. Це вже не перша спроба агресора використати такі методи для збору даних про українських військових.

Достовірну інформацію про військовополонених та цивільних заручників можна отримати виключно через Національне інформаційне бюро при Мінреінтеграції. Використання будь-яких сторонніх ботів або джерел несе ризики втрати конфіденційної інформації та може призвести до серйозних наслідків.

Раніше російська сторона вже запускала подібну інформаційну кампанію під умовною назвою "Дозор". В рамках цієї кампанії ворог намагався зібрати інформацію про особовий склад українських Сил оборони, військову техніку, логістичні шляхи та об’єкти критичної інфраструктури.

‼️ Довіряйте лише офіційним джерелам і не використовуйте підозрілих Telegram-ботів або невідомі ресурси для отримання інформації. Будьте пильні та захищайте свої особисті дані!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: