Трамп під час першої зустрічі з путіним запитав його поради щодо військової допомоги Україні — The New York Times

Трамп під час своєї першої зустрічі з путіним у липні 2017 року запитав його думку щодо можливості надання військової допомоги Україні.

Трамп під час своєї першої зустрічі з путіним у липні 2017 року запитав його думку щодо можливості надання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє The New York Times.

Зустріч відбулася 7 липня 2017 року в Гамбурзі, коли Дональд Трамп був президентом Сполучених Штатів. За даними видання, під час переговорів Трамп заявив путіну, що розглядає можливість постачання зброї Україні, і прямо запитав: «Що ви думаєте?» На це путін відповів, що це було б помилкою, і зазначив, що яку б допомогу США не надали Україні, «вони все одно попросять ще».

Під час цієї зустрічі путін також зневажливо відгукувався про Україну та, як зазначає The New York Times, «влаштував майстер-клас із формування мислення» Трампа. Американський президент не заперечував позицію путіна, що викликає питання щодо впливу російського лідера на рішення Трампа.

Також стало відомо, що питання України обговорювалося під час першої телефонної розмови між Трампом і путіним 28 січня 2017 року. Обидва президенти обговорювали ситуацію в Україні та загальні аспекти міжнародної політики.

Ці факти можуть мати серйозні наслідки для майбутніх відносин Трампа з Україною та НАТО, якщо він знову стане президентом Сполучених Штатів. Існує ймовірність, що його політика щодо України, на основі консультацій з путіним, може змінитися на користь російських інтересів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: