Індія стала другим найбільшим постачальником критичних технологій для Росії після Китаю

За інформацією Bloomberg, Індія стала другим за величиною постачальником критично важливих технологій у Росію після Китаю.

За інформацією Bloomberg, Індія стала другим за величиною постачальником критично важливих технологій у Росію після Китаю.

У квітні та травні 2024 року індійський експорт до РФ, включаючи мікрочіпи, схеми та верстати, перевищив $60 мільйонів, що майже вдвічі більше, ніж у попередні місяці цього року. У липні експорт зріс до $95 мільйонів.

Близько 20% чутливих технологій, які надходять до військово-промислового комплексу Росії, потрапляють туди через Індію. Така ситуація викликає занепокоєння на Заході, оскільки значна частина поставок, що використовуються у виробництві військової техніки, надходить саме з цієї країни.

Крім Індії, важливими хабами для реекспорту технологій до Росії стали Малайзія та Таїланд. Тим часом Індія також утримує лідерство як найбільший покупець російської нафти, що дає змогу Росії продовжувати фінансувати військові операції.

Незважаючи на це, політики США та Європейського Союзу продовжують намагатися розвивати партнерські відносини з Індією, навіть після того, як кілька індійських компаній потрапили під західні санкції. Відносини між Індією та Росією залишаються міцними, особливо в економічній та торговельній сферах, що впливає на динаміку геополітичного ландшафту.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: