Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Масове мінування навчальних закладів та урядових установ по всій Україні: що відбувається?

Масове мінування навчальних закладів та урядових установ по всій Україні: що відбувається? фото

Сьогодні в Україні зафіксовано численні повідомлення про мінування, які надійшли до навчальних закладів та урядових установ у різних регіонах країни.

14 жовтня понад 60 дипломатичних установ України отримали анонімні повідомлення про нібито замінування, про що повідомило Міністерство закордонних справ України (МЗС). Міністр закордонних справ Андрій Сибіга доручив посилити заходи безпеки в усіх установах. Українські дипломати оперативно зв'язалися з правоохоронними органами країн, де розташовані установи, і в деяких випадках довелося тимчасово призупинити надання консульських послуг.

Крім дипломатичних установ, аналогічні повідомлення про "замінування" 14 жовтня надійшли в різні регіони України. Це стосувалося навчальних закладів, судів, вищих навчальних закладів, Міністерства культури та інших адміністративних будівель, а також офісів медіа.

Зокрема, повідомлення про мінування отримали столичні навчальні заклади, а також будівля Міністерства культури та інформаційної політики. Інциденти також зафіксовані у Житомирі, Сумах, Вінниці, Львові та Запоріжжі.

Правоохоронні органи оперативно реагують на всі повідомлення, проводяться евакуації та перевірки об’єктів на наявність вибухових пристроїв. До робіт залучені спеціалізовані служби, включаючи вибухотехнічні підрозділи та кінологів.

Масові повідомлення про мінування стали серйозною проблемою в останні місяці, оскільки вони часто призводять до порушень роботи закладів освіти та урядових установ, створюючи напружену ситуацію в країні. Влада закликає громадян зберігати спокій та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия