Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Схема продажу інвалідності: як лікарі заробляли мільйони на Хмельниччині

Схема продажу інвалідності: як лікарі заробляли мільйони на Хмельниччині фото

На Хмельниччині викрито корупційну схему, за якою заступниця голови військово-лікарської комісії разом із лікарем підстанції екстреної допомоги вимагали хабарі за сприяння в отриманні інвалідності. Відповідно до даних Національної поліції та Служби безпеки України, зловмисники пропонували чоловікам мобілізаційного віку «вирішити питання» з отриманням групи інвалідності за суму від 3000 до 8000 доларів США.

У результаті оперативних дій були проведені обшуки, під час яких правоохоронці вилучили значні суми готівки — 182 000 доларів США та 6500 євро. У гривневому еквіваленті це майже 8 мільйонів гривень.

Правопорушникам було повідомлено про підозру за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Розслідування триває, а правоохоронці продовжують виявляти факти незаконної діяльності, що загрожує національній безпеці.

Ця корупційна схема є лише частиною ширшої проблеми зловживання службовими обов’язками у медичних структурах під час воєнного стану. Правоохоронні органи закликають громадян повідомляти про подібні випадки для збереження справедливості та захисту державних інтересів.

  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия