Український фотограф Костянтин Ліберов здобув престижну французьку премію для військових кореспондентів

11-12 жовтня у французькому місті Байє відбулося нагородження лауреатів премії Bayeux Calvados-Normandy Award, яка відзначає військових кореспондентів за їхню роботу у висвітленні конфліктів.

11-12 жовтня у французькому місті Байє відбулося нагородження лауреатів премії Bayeux Calvados-Normandy Award, яка відзначає військових кореспондентів за їхню роботу у висвітленні конфліктів. Серед переможців цього року був український фотограф Костянтин Ліберов.

Ліберов здобув перемогу у категорії «Фото» за серією знімків під назвою «Війна в Україні. Біль, відчай та надія», яку високо оцінила аудиторія. Його робота відображає жахи, страждання, але й надію, яку зберігає український народ під час повномасштабної війни. Крім цього, за вибором журі Ліберов посів почесне друге місце в цій самій категорії.

Премія Bayeux Calvados-Normandy Award, заснована у 1994 році, є однією з найпрестижніших у світі нагород для військових кореспондентів, яка відзначає сміливість та професіоналізм журналістів, що працюють у зонах конфліктів. Цього року лауреатами стали також кореспонденти з фотографіями з Сектора Гази.

Фото: Костянтин Ліберов. Фото із серії «Війна в Україні. Біль, відчай та надія».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: