Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Лукашенко вимагає участі Білорусі в переговорах між Україною та рф

Лукашенко вимагає участі Білорусі в переговорах між Україною та рф фото

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про потребу Мінська бути присутнім на переговорах між Україною та росією. За його словами, на цих перемовинах можуть обговорюватися інтереси Білорусі, і він вважає неприйнятним вирішення їхніх питань без представників білоруської сторони.

Лукашенко підкреслив, що вже попередив путіна про необхідність участі Білорусі: «Це наша проблема. Я не хочу, щоб без нас вирішували наші питання». Він також висловив побоювання, що на переговорах можуть ухвалити рішення, через які «завтра доведеться віддати половину країни».

Ці заяви Олександр Лукашенко зробив на тлі напружених відносин між росією та Україною, а також участі Білорусі як союзника москви у війні. Лукашенко прагне підкреслити, що рішення про Білорусь не можуть ухвалювати без її участі, і таким чином вимагає бути долученим до будь-яких переговорних процесів, що стосуються майбутнього регіону.

Білорусь, яка стала плацдармом для російських військ у війні проти України, намагається уникнути подальшої ізоляції та зберегти свій вплив. Водночас така риторика може бути спробою Лукашенка зміцнити свої позиції всередині країни, демонструючи роль Білорусі у важливих геополітичних процесах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия